AnyuSzív

“A gyerek jött a mi családunkba, neki kell alkalmazkodnia!”

Nekünk úgy kényelmes, hogy nem rendelünk mindent alá a gyermekeinknek. Mert attól hogy megszülettek, mi és az igényeink nem tűntünk el! A napokban olvastam egy blogbejegyzést egy anyukától, akit többek között a hideg ráz attól a mondattól, hogy “a gyerek jött a mi családunkba, alkalmazkodjon ő hozzánk!”.  Magvas gondolatokat indított el bennem az egyébként jó… Tovább »

A MÁS gyerek nem rossz gyerek!

A MÁS gyerek nem egyenlő azzal, hogy rossz gyerek. Ők is megérdemlik az esélyt! Többször eljátszottam már ennek a bejegyzésnek a gondolatával, de valamiért mindig elvetettem. Most azonban kaptam egy megkeresést a Felelős Szülők Iskolájától, így úgy döntöttem két legyet ütök egy csapásra: leírom a saját történetünket, és mivel abszolút tudok azonosulni azzal amit képviselnek,… Tovább »

Válassz! Anyád, vagy én?

Ki mellé áll a férfi, ha az anyja és a felesége összerúgják port? Ahogy ígértem, hétről-hétre megosztok veletek egy-egy szülés utáni depresszióval kapcsolatos történetet. Ági is megtisztelt a bizalmával, és elmesélte nekem, hogy 18 éves korában azt mondta neki a nőgyógyásza, hogy nagyon kevés az esély rá, hogy természetes úton teherbe eshet. Annál nagyobb volt… Tovább »

Megszültem, aztán vártam a halált

Miért számít még mindig tabunak a szülés utáni depresszió? Hogyan segíthetne a szűkebb és a tágabb környezet abban, hogy a kismamák elkerüljék a hangulatzavarokat? Arra gondoltam néhány napja, hogy írok egy posztot a szülés utáni depresszióról. Megkértem az AnyuSzív-csoportos anyukáimat, hogy aki érintett volt a témában, és van kedve, írja meg nekem a történetét. Azt… Tovább »

Anyu újra a pályán!

Kisgyerekes anyukaként nem könnyű menedzselni önmagunkat a munkáltatók előtt. Nem a képességeink, tapasztalataink alapján ítélnek meg minket a HR-esek, hanem az alapján hogy előreláthatólag mennyi időt töltünk majd betegállományban a gyerekeinkkel. Rájuk vajon ki vigyázott ha betegek voltak, a házmester? Nem voltak hiú ábrándjaim. Két pici gyerekkel, másfél év munkatapasztalattal és négy és fél év… Tovább »

Falakba ütközve az országhatáron

Hogyan juttassunk át egy kétévest a határon papírok nélkül? Sehogy! Én voltam a hibás senki más. Habár egy ponton azt gondoltam, hogy a rendszer az, ami kígyóként a saját farkába harap. Illetve ezesetben a miénkbe. Ez a nyár arról szólt, hogy én az új munkahelyemen robotoltam, a férjem pedig a szokásos közös baráti programjainkra egyedül… Tovább »

Kismama, irány a műtő!

Pro? Kontra? Ha császármetszés szükséges a baba vagy a mama egészségéért, akkor nincs mese! Én teljesen biztos voltam benne, hogy meg tudom szülni Petyut. Nem zavart, hogy a kórház kertjében sétálva kijött a Fornetti-pavilonból az eladó hölgy azzal, hogy „muszáj megkérdeznem, ikreket vár?”. Az sem zavart, hogy fél részeg fiatalok beszóltak, hogy „hanyadik hónapban vagy,… Tovább »

Szüljünk! De hogyan?

Természetes szülés kontra császármetszés. Talán megosztóbb kismama-téma mint a szoptatás. Én abban a helyzetben vagyok, hogy mindkét élményben volt részem, és őszintén szólva el sem tudom képzelni, hogy miért választja valaki önként a császármetszést, ha azt semmi nem indokolja. Viszont ha te így döntöttél, annak biztos oka van. Természetesen előfordul, hogy nincs választásod, vágni kell,… Tovább »

“Szoptasson csak anyuka, menni fog az!”

Egy anya, két gyerek, két szoptatástörténet, és egyik sem happy end… Vagy mindkettő az? Előre bocsátom, hogy a történeteimben szereplő gyerekorvosok és védőnők mind nagyon jó emberek és szakemberek, akiknek nagyon sokat köszönhetünk. Kivéve a szoptatás örömét. Azt elvették tőlünk. Én akartam szoptatni. Tényleg. Látod, még most is győzködöm magam, és azt hiszem téged is,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!