AnyuSzív

Örökbefogadott lányból édesanyává váltam

Vajon predesztinálja a szüleinkkel való kapcsolatunk azt, hogy mi magunk milyen szülők leszünk? Ági története annyira fájdalmas, mégis olyan felemelő és reménykeltő, hogy ilyen sztorit csak az élet írhat. Előre bocsátom, hogy a nehézséget nem az örökbefogadás ténye jelentette Ági számára, hanem az örökbefogadó szülők személyes háttere. Az örökbefogadás nagyon nemes, és jó dolog. Ági… Tovább »

Miért kakiltál be? Ilyet csak a buta gyerekek csinálnak!

Nem minden családban megy könnyen a szobatisztaság, többen küzdenek vele mint gondolnád! A minap az óvodában, miközben öltöztettem a középsősömet, egy apuka ingerült hangja csapta meg a fülem. Miközben egy édes kiscsoportos kisfiú lábára szuszakolta fel a nadrágot, fennhangon ezt kérdezte: „Miért kakiltál be? Ilyet csak a buta gyerekek csinálnak!” (Hasonlóan jó fej mint a… Tovább »

Parainesis kiabálós anyukáknak

A gyereknevelés embert próbáló feladatok sorozata, amelyben akkor jár mindenki a legjobban, ha mi, anyák nem jövünk ki a sodrunkból. Elmondtam egyszer, szépen, szobahőmérsékleten, hogy jöjjön legyen szíves fürödni. Tovább fekszik a földön, és tologatja a kamionját. Várok fél percet, majd, újra még mindig nyugodtan, újra megkérem. Semmi. Már érzem, hogy megy föl bennem a… Tovább »

Válassz! Anyád, vagy én?

Ki mellé áll a férfi, ha az anyja és a felesége összerúgják port? Ahogy ígértem, hétről-hétre megosztok veletek egy-egy szülés utáni depresszióval kapcsolatos történetet. Ági is megtisztelt a bizalmával, és elmesélte nekem, hogy 18 éves korában azt mondta neki a nőgyógyásza, hogy nagyon kevés az esély rá, hogy természetes úton teherbe eshet. Annál nagyobb volt… Tovább »

A szexizmus hatásai a gyermekeinkre

Hogyan tanítsuk meg a kisfiúknak és a kislányoknak, hogy felnőve szeressék önmagukat, tiszteljék egymást, és egészséges munka-, baráti, és párkapcsolatokat alakíthassanak ki egymással? Néhány hete történt, hogy szülővárosomban nagyszabású, két évtizedes múltra visszatekintő kulturális-és sportrendezvény-sorozaton vettünk részt a családommal. A buli egy hétig tartott, és mint minden évben, idén is megrendezték kisvárosunk főterén a bográcsfőző… Tovább »

“Ó, nem lázas, csak kicsit köhög, meg folyik az orra…”

Mennyire kell rosszul lennie a kicsinek, hogy azt mondd, ma nem mész dolgozni, hanem otthon maradsz vele? Gondolsz-e a többi gyerekre, a többi gyerek testvéreire, az óvónőkre, anyukákra, amikor mérlegelsz? Nem? Pedig érdemes lenne! Akinek közösségbe jár a gyereke, az tudja, hogy vannak olyan problémák, amik időről-időre felütik a fejüket a bölcsiben, családi napköziben, óvodában…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!