AnyuSzív

Tetoválásod van? Meg gyereked is? Akkor ez most neked szól!

Manapság lassan több a tetovált mint a nem tetovált ember. A társadalom egyre elfogadóbb a bőr díszítésének művészetével szemben, és tetovált anyukaként én is büszkén viselem a bokámon és a hátamon a nekem sokat jelentő mintákat.  Nem olyan rég került szóba a facebook-csoportban, hogy melyik anyukának van tetoválása, hol, mit ábrázol, mit jelent, illetve hogy… Tovább »

Így élek én, egy Y generációs anya

Mobilozunk, zenét hallgatunk, géllakkozunk, sietünk, blogolunk, és mindeközben feleségek vagyunk, gyerekeink vannak, és igyekszünk utolérni ebben a rohanó világban önmagunkat, a lelkünket, a férjünket, a gyerekeinket. A nagy sietségben pedig néha későn emeljük föl fülhallgatós fejünket a Facebookból miután kiszálltunk a metróból, mert ezek vagyunk mi, az Y generációs anyák. Egy üzleti tárgyalásról rohantam a… Tovább »

Allergénmentes élvezet Hideg Nyalat módra

Hiánypótló nyalánkságok kerülnek egyre több üzlet polcaira, amelyek nem csak egészségesek, de végre finomak is.       Egy Mészáros utcai paleo cukrászdában majdnem elsírtam magam örömömben amikor először megláttam a Hideg Nyalat (imádom a nevet) kókusztej alapú joghurtokat.  Több ízben írtam már arról, hogy nem fogyasztok állati eredetű tejtermékeket, és a nagyobbik fiam esetében… Tovább »

Anyu leszokott a cukorról. Aztán vissza. Végül döntött.

Cukor, kokain, függőség, Norbi. Mindezektől függetlenül szeretném megosztani veletek a táplálkozással kapcsolatos tapasztalataimat. Leszögezem, nem akarom sem védeni, sem támadni Norbit, nem fogyasztom a termékeit, nem olvasom a cikkeit, teljesen véletlen, hogy a cukor mizéria az én életemben egy időben jött el az ő kijelentéseivel és a mém-áradattal, amit a kokain-cukor-vegyjel-függőség káosza termel ki. Tavaly… Tovább »

Ezért vagyok k#&@a jó nő!

Ez a poszt egy egyszerű elhatározás miatt született meg bennem. Alsó tagozatos voltam, amikor a váll alá érő hajamat egy hirtelen jött ötlettől vezérelve 3 centisre vágattam. Baromira nem úgy nézett ki ahogy elképzeltem ( a fodrászatban ülő tőlem is fiatalabb kislánynak sokkal vagányabban állt), de azóta is piszkálja a fantáziámat ez a rövid haj… Tovább »

Egy tűszúrás az élet

Minden kismama rémálma, hogy kiderül: a baba talán nem egészséges. Egy pillanatra sem gondolsz arra, hogy mi lesz, ha nem lesz minden rendben. Csak örülsz, vagy épp kétségbeesel, vagy mindkettőt érzed egyszerre, amikor reszkető kezedből mosolyog rád a pozitív terhességi teszt. Nem tudod hirtelen, hogy kit hívj fel elsőnek, legszívesebben kirohannál, hogy világgá kürtöld: édesanya… Tovább »

Tíz szuper “anyaalkalmazás” a mobilodra

Alkalmazások, amelyek megkönnyíthetik az anyák, a nők életét. Tegnap találtam egy olyan alkalmazást, ami abban segít, hogy ne kapkodjak fél percenként a telefonomért, és sokkal hatékonyabban, fókuszáltabban dolgozhassam. Ez a Forest nevű app, ami azzal ajándékoz meg ha legyűröd önmagad és a függőségedet, hogy nevel neked egy fát, ha 25 percig (vagy amennyi időre beállítod)… Tovább »

Megszültem, aztán vártam a halált

Miért számít még mindig tabunak a szülés utáni depresszió? Hogyan segíthetne a szűkebb és a tágabb környezet abban, hogy a kismamák elkerüljék a hangulatzavarokat? Arra gondoltam néhány napja, hogy írok egy posztot a szülés utáni depresszióról. Megkértem az AnyuSzív-csoportos anyukáimat, hogy aki érintett volt a témában, és van kedve, írja meg nekem a történetét. Azt… Tovább »

Öt szuper gyerekreggeli

Szeretnéd ha csemetéd tápláló és változatos ételekkel kezdené a napot? Minap az AnyuSzív Facebook-csoportban arról beszélgettünk a lányokkal, hogy ki miről érez úgy, hogy elrontott a gyerkőccel kapcsolatban, és többen – köztük én is – rögtön az étkezést hozták föl. (Mi már csak ilyen önkritikus, őszinte anyukák vagyunk.) Hiába szeretnénk mindig egészséges ételeket adni a… Tovább »

Téves diagnózis

Egy felszínes orvos könnyelmű kijelentése hosszú évekre befolyásolhatja egy gyermek életmódját. Nimród elég rossz esélyekkel indult, ami az allergiát illeti, ugyanis én is és a férjem is ekcémával küzdünk. Emellett könnyekben török ki a macskáktól, és egyre hevesebben érzem az eleinte enyhe pollenallergia tüneteit is. A gyereken egész pici babaként megjelentek az 5 forintos nagyságú… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!