AnyuSzív

Tíz szuper “anyaalkalmazás” a mobilodra

Alkalmazások, amelyek megkönnyíthetik az anyák, a nők életét. Tegnap találtam egy olyan alkalmazást, ami abban segít, hogy ne kapkodjak fél percenként a telefonomért, és sokkal hatékonyabban, fókuszáltabban dolgozhassam. Ez a Forest nevű app, ami azzal ajándékoz meg ha legyűröd önmagad és a függőségedet, hogy nevel neked egy fát, ha 25 percig (vagy amennyi időre beállítod)… Tovább »

Öt szuper gyerekreggeli

Szeretnéd ha csemetéd tápláló és változatos ételekkel kezdené a napot? Minap az AnyuSzív Facebook-csoportban arról beszélgettünk a lányokkal, hogy ki miről érez úgy, hogy elrontott a gyerkőccel kapcsolatban, és többen – köztük én is – rögtön az étkezést hozták föl. (Mi már csak ilyen önkritikus, őszinte anyukák vagyunk.) Hiába szeretnénk mindig egészséges ételeket adni a… Tovább »

Téves diagnózis

Egy felszínes orvos könnyelmű kijelentése hosszú évekre befolyásolhatja egy gyermek életmódját. Nimród elég rossz esélyekkel indult, ami az allergiát illeti, ugyanis én is és a férjem is ekcémával küzdünk. Emellett könnyekben török ki a macskáktól, és egyre hevesebben érzem az eleinte enyhe pollenallergia tüneteit is. A gyereken egész pici babaként megjelentek az 5 forintos nagyságú… Tovább »

“Szoptasson csak anyuka, menni fog az!”

Egy anya, két gyerek, két szoptatástörténet, és egyik sem happy end… Vagy mindkettő az? Előre bocsátom, hogy a történeteimben szereplő gyerekorvosok és védőnők mind nagyon jó emberek és szakemberek, akiknek nagyon sokat köszönhetünk. Kivéve a szoptatás örömét. Azt elvették tőlünk. Én akartam szoptatni. Tényleg. Látod, még most is győzködöm magam, és azt hiszem téged is,… Tovább »

Elhízott gyerekek – felelős szülők!

Azt hogy egy felnőtt el van hízva, elfogadom. Egyrészt nem az én dolgom, másrészt meg annyi az elhízott nő és férfi, hogy más választásom nincs. Persze az sem az én dolgom, ha más gyereke el van hízva, de amikor a minap álltam a zebránál, és vártam, hogy átmenjen előttem egy körülbelül ötven gyerekből álló csoport,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!