AnyuSzív

“Anyukám azt mondta, te nem jöhetsz mert cigány vagy.”

Itt tartunk ma. Édesanyák bőrszín alapján szeretnék eldönteni, kivel barátkozhat egy hatéves. Úgy gondoltam ma pihenek, de már megint olyasmi történt, amit nem tudok szó nélkül hagyni. Az AnyuSzív-anyukáim közül az egyik lány a következő történetet osztotta meg a csoporttal: A hatéves, nagycsoportos kislánya, nevezzük Juditnak, és a lányka barátnője eltervezték, hogy elmennek egy világ… Tovább »

Most akkor hogy is kell gyereket nevelni?

Öt éve vagyok anya, de most összecsaptak a fejem fölött a hullámok. Alapvetően az őszinteség a hitelesség forrása, és számomra nagyon fontos hogy hiteles maradjak előttetek. Írtam korábban néhány cikket arról hogy szerintem hogy kéne gyereket nevelni. Nálunk nem jött be a dolog. Nem volna fair, ha ezt nem osztanám meg veletek. Íme. Két fiam… Tovább »

“Ilyenkor mindenki a sajátjára gondol.”

Fáj a szívem. Fáj, az elment gyerekekért, és az itt maradt édesanyákért. Vasárnap reggel van. Reggeli után a nappaliban kihúztuk a kanapét, és összebújva nézzük Miki egeret a fiúkkal.  Mert ezt kérték. Csináljunk meg a nagy ágyat, hogy mind a négyen ideférjünk. Nézem őket, és szorongatja a torkomat a sírás. Most ahogy írok itt köztük… Tovább »

Ki az úr a házban?

Gyerekjátékok mindenütt, vagy pedáns rend a gyerekszobán belül és kívül is? Nálatok mi a helyzet? A napokban került terítékre a fenti kérdés az AnyuSzív-csoportban, és természetesen mint annyi mindenben, ebben a kérdésben is különböző álláspontokra helyezkedtünk a lányokkal. Volt, aki azt vallotta, hogy nem bánja hogy a nappaliban vagy más közös helyiségekben ugyanúgy gyerekjátékok vannak… Tovább »

Végre kipihenhetem a szünetet!

Te is úgy érzed, hogy a téli szünetből csak a téli az igaz? Mert az én napjaimban nem sok szünet volt! Igyekeztem pihenni. Tényleg. A mézeskalácson és a krumplisalátán kívül az összes feladatomat delegáltam. Elterveztem, hogy milyen klassz lesz ez a majdnem két hét, amikor együtt lehetek nyugiban a szűkebb és a tágabb családommal. Beszélgetés,… Tovább »

Boldog gyerekből boldog felnőtt

Bízom benne, hogy a gyerekeim egy lelkileg nyitottabb, egészségesebb generáció tagjaiként nőhetnek fel. A vak is láthatja, hogy reformáció zajlik a gyermeknevelésben napjainkban. A poroszos módszerek letűntek, és helyüket átvette a liberalizmus, melyben a gyerekek sokkal nagyobb mozgásteret kapnak, mint még akár 20-30 évvel ezelőtt is. Egy korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy mélyen egyetértek Polus… Tovább »

A fiam tisztelni fogja a lányodat?

Mit tehetnek a fiús és a lányos anyák azért, hogy a gyermekeik felnőttként tisztelettel tekintsenek a másikra? Tisztelet.  Elvont fogalom, amely azonban még az elmérgesedett konfliktusokat is enyhítheti, ami segít, hogy önmagunkat és egymást is méltósággal kezeljük, elismerjük a saját és embertársaink értékeit. Nagyívű gondolatoknak tűnnek a fenti sorok, de mindjárt bebizonyítom, hogy cseppet sem… Tovább »

A MÁS gyerek nem rossz gyerek!

A MÁS gyerek nem egyenlő azzal, hogy rossz gyerek. Ők is megérdemlik az esélyt! Többször eljátszottam már ennek a bejegyzésnek a gondolatával, de valamiért mindig elvetettem. Most azonban kaptam egy megkeresést a Felelős Szülők Iskolájától, így úgy döntöttem két legyet ütök egy csapásra: leírom a saját történetünket, és mivel abszolút tudok azonosulni azzal amit képviselnek,… Tovább »

Parainesis kiabálós anyukáknak

A gyereknevelés embert próbáló feladatok sorozata, amelyben akkor jár mindenki a legjobban, ha mi, anyák nem jövünk ki a sodrunkból. Elmondtam egyszer, szépen, szobahőmérsékleten, hogy jöjjön legyen szíves fürödni. Tovább fekszik a földön, és tologatja a kamionját. Várok fél percet, majd, újra még mindig nyugodtan, újra megkérem. Semmi. Már érzem, hogy megy föl bennem a… Tovább »

Nyílt levél az anyósomnak

Ősi ellenség, vagy nélkülözhetetlen szövetséges? Kedves Ibi mama! Köszönöm. Köszönöm, hogy nyílt szívvel fogadtál, amikor először, az izgalomtól kipirulva kaptattam fel hozzád a III. kerületi panelház lépcsőin. Köszönöm, hogy nem hasonlítottál a fiad előző barátnőjéhez. Köszönöm, hogy nem a 23 éves kislányt láttad bennem a 34 éves fiad mellett, hanem a tudatos, törekvő, életét kezdő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!