AnyuSzív

Válni akarsz? Ezt mérlegeld!

A statisztikák szerint minden második házasság válással végződik. De vajon minden szakítás jól átgondolt és megalapozott döntés eredménye? Tapasztalatból tudom, milyen komoly dilemma egy éppen rosszul működő házasságban, hogy eljött-e már az a pont, ahonnan nincs tovább együtt. Az a pont, ahol a felek már csak fájdalmat élnek át, ahol a boldogtalanság teljesen átszőtte a… Tovább »

Ezért fontos hogy anya és apa egy csapatban játsszon

Végre világossá vált előttünk, hogy miért viselkedik úgy a nagyobbik gyerekünk, ahogy.  Többször írtam már arról, hogy a nagyfiam az átlagtól érzékenyebb gyerek, és bizony sokszor okoz fejtörést elsősorban nekem, hogy hogyan kezeljem az esetleges dühkitöréseit, amik dobálásban, csapkodásban, és olyan mondatokban nyilvánulnak meg, mint hogy “Buta vagy!”, “Kidoblak az ablakon!”, és társai. Az előző… Tovább »

Napok, amikor nem bírom elviselni a férjemet.

Az utóbbi napok a szerelemről és a házasságról szóltak. De mi van a kapcsolatok árnyoldalával? Valentin nap, házasság hete, ömlöttek rám a szívecskék, mackócskák, lávsztorik, megtudtam, hogy húsz éve nem volt ekkora a házasságkötési kedve a magyarnak, mint manapság, de bevallom, körülbelül annyira érintett meg az egész “ünnepkör”, mint a másodfokú egyenletek vagy a szuahéli… Tovább »

Nem csak apa, férfi is!

Régóta együtt vagytok? Gyerekeitek vannak? Akkor se felejtsd el: egy férfival élsz együtt! A napokban a NLC Facebook oldalán felbukkant egy levél, amit egy feleség írt a férjének,  bocsánatkérésként. Megköveti, amiért nyúzott, fáradt, aggódó, amiért mire a férje hazaér, belőle már nem marad semmi, mert mindenét odaadta a gyerekeinek. Tulajdonképpen rákeni a gyerekekre, hogy nem… Tovább »

Goodbye, Hufnágel Pisti!

Majdnem mindenkinek van az életében egy „mi lett volna ha”. Egy szerelem, amiről azt hittük, örökké fog tartani, és aminek emlékét nem tudta egészen elhalványítani az idő. Múlt héten megnéztem az új Bridget Jones-filmet, és az egyik apajelölt annyira emlékeztetett az én Hufnágel Pistimre, hogy arra gondoltam, megkérdezem az AnyuSzív Facebook-csoportban a lányokat, hogy az… Tovább »

Az én ágyam, az én váram

Család A. : Hajnal 2. Apró tappancsok dobolnak halkan a folyosón, nyílik az ajtó, és tompa trauma éri a jobb bordasorodat. Nem tudod, hogy a valóságban lökdös valaki, vagy az álmodban látott ló patáit érzed az oldaladon. Bekucorodik, föleszmélsz, látod, hogy megint itt van. Múlt éjjel is itt volt, azelőtt is. Visszaalszol, majd tíz perc… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!