AnyuSzív

Most akkor hogy is kell gyereket nevelni?

Öt éve vagyok anya, de most összecsaptak a fejem fölött a hullámok. Alapvetően az őszinteség a hitelesség forrása, és számomra nagyon fontos hogy hiteles maradjak előttetek. Írtam korábban néhány cikket arról hogy szerintem hogy kéne gyereket nevelni. Nálunk nem jött be a dolog. Nem volna fair, ha ezt nem osztanám meg veletek. Íme. Két fiam… Tovább »

A fiam tisztelni fogja a lányodat?

Mit tehetnek a fiús és a lányos anyák azért, hogy a gyermekeik felnőttként tisztelettel tekintsenek a másikra? Tisztelet.  Elvont fogalom, amely azonban még az elmérgesedett konfliktusokat is enyhítheti, ami segít, hogy önmagunkat és egymást is méltósággal kezeljük, elismerjük a saját és embertársaink értékeit. Nagyívű gondolatoknak tűnnek a fenti sorok, de mindjárt bebizonyítom, hogy cseppet sem… Tovább »

Parainesis kiabálós anyukáknak

A gyereknevelés embert próbáló feladatok sorozata, amelyben akkor jár mindenki a legjobban, ha mi, anyák nem jövünk ki a sodrunkból. Elmondtam egyszer, szépen, szobahőmérsékleten, hogy jöjjön legyen szíves fürödni. Tovább fekszik a földön, és tologatja a kamionját. Várok fél percet, majd, újra még mindig nyugodtan, újra megkérem. Semmi. Már érzem, hogy megy föl bennem a… Tovább »

Goodbye, Hufnágel Pisti!

Majdnem mindenkinek van az életében egy „mi lett volna ha”. Egy szerelem, amiről azt hittük, örökké fog tartani, és aminek emlékét nem tudta egészen elhalványítani az idő. Múlt héten megnéztem az új Bridget Jones-filmet, és az egyik apajelölt annyira emlékeztetett az én Hufnágel Pistimre, hogy arra gondoltam, megkérdezem az AnyuSzív Facebook-csoportban a lányokat, hogy az… Tovább »

Falakba ütközve az országhatáron

Hogyan juttassunk át egy kétévest a határon papírok nélkül? Sehogy! Én voltam a hibás senki más. Habár egy ponton azt gondoltam, hogy a rendszer az, ami kígyóként a saját farkába harap. Illetve ezesetben a miénkbe. Ez a nyár arról szólt, hogy én az új munkahelyemen robotoltam, a férjem pedig a szokásos közös baráti programjainkra egyedül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!