AnyuSzív

Tetoválásod van? Meg gyereked is? Akkor ez most neked szól!

Manapság lassan több a tetovált mint a nem tetovált ember. A társadalom egyre elfogadóbb a bőr díszítésének művészetével szemben, és tetovált anyukaként én is büszkén viselem a bokámon és a hátamon a nekem sokat jelentő mintákat.  Nem olyan rég került szóba a facebook-csoportban, hogy melyik anyukának van tetoválása, hol, mit ábrázol, mit jelent, illetve hogy… Tovább »

Ezért vagyok k#&@a jó nő!

Ez a poszt egy egyszerű elhatározás miatt született meg bennem. Alsó tagozatos voltam, amikor a váll alá érő hajamat egy hirtelen jött ötlettől vezérelve 3 centisre vágattam. Baromira nem úgy nézett ki ahogy elképzeltem ( a fodrászatban ülő tőlem is fiatalabb kislánynak sokkal vagányabban állt), de azóta is piszkálja a fantáziámat ez a rövid haj… Tovább »

Boldog gyerekből boldog felnőtt

Bízom benne, hogy a gyerekeim egy lelkileg nyitottabb, egészségesebb generáció tagjaiként nőhetnek fel. A vak is láthatja, hogy reformáció zajlik a gyermeknevelésben napjainkban. A poroszos módszerek letűntek, és helyüket átvette a liberalizmus, melyben a gyerekek sokkal nagyobb mozgásteret kapnak, mint még akár 20-30 évvel ezelőtt is. Egy korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy mélyen egyetértek Polus… Tovább »

Lépésről lépésre a kamaszok felé

Anyukám szerint nem voltam könnyű kamasz, szerintem sokkal nehezebb is lehettem volna. Mindkettőnk számára szebb lehetett volna az a néhány év, ha mi is megkaptuk volna azt a lehetőséget, amit a Tibenszky Moni Lisa vezette Felelős Szülők Iskolája november 26-án szombaton a Kossuth Klubban (1088 Bp, Múzeum utca 7.) 11 és 13 óra között megad… Tovább »

Szaranya vagyok? NEM!

Az édesanyák között elfogadott, és sokat használt fogalom lett az utóbbi időben a szaranyaság. Nem titok, nem vagyok ősanya típus… Ma reggel szembejött velem egy bejegyzés, amelyben arról volt szó, hogy az egész család egy ágyban alszik. Anyu, apu, és a két gyerek… Elfogadom, nem vagyunk egyformák, de azzal, hogy nekem rögtön az jutott eszembe,… Tovább »

Válassz! Anyád, vagy én?

Ki mellé áll a férfi, ha az anyja és a felesége összerúgják port? Ahogy ígértem, hétről-hétre megosztok veletek egy-egy szülés utáni depresszióval kapcsolatos történetet. Ági is megtisztelt a bizalmával, és elmesélte nekem, hogy 18 éves korában azt mondta neki a nőgyógyásza, hogy nagyon kevés az esély rá, hogy természetes úton teherbe eshet. Annál nagyobb volt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!